sc construct : despre noi sc construct : portofolio sc construct : servicii sc construct : design ambiental sc construct : links sc construct : contact
   
Dintotdeauna omul si-a perceput casa ca pe un spatiu intim in care sa se destinda si sa evadeze din rigorile si mentalitatile impuse de societate, de lumea in care este nevoit sa-si duca o mare parte de existenta. Expresia : "simte-te ca acasa" chiar inseamna sa lasi deoparte toate canoanele de comportament si sa fii tu insuti, sa fii natural ( bineinteles prin aceasta nu trebuie sa intelegem ca putem sa ne scoatem la iveala instinctele ). Pentru o persoana normala singurul loc in care se poate defula este in casa sa, tot acolo isi face planuri sau analizeaza diferite probleme. Nimeni nu se simte bine cand locul in care traieste nu este in concordanta cu personalitatea sa, sau, cu alte cuvinte, omul se simte cel mai bine acolo unde se simte acasa. Desigur, nu-i nimic nou in asta, toti o stim, dar cati dintre noi realizam cu adevarat importanta acestui fapt? Cati dintre noi si-au dat seama ca o parte din nervozitate nu este creata de anumite fapte ci de anumiti factori ai ambiantei? Anumite culori afecteaza in moduri diferite psihicul, la fel si anumite sunete. Instalatiile de aer conditionat pot emite ultrasunete ce creeaza stari de discomfort, la fel se poate intampla si in vecinatatea altor aparate electrice sau mecanice. Absenta luminii directe a soarelui intr-o incapere situata spre nord duce la o atmosfera depresiva. La polul opus se afla o camera cu fata spre sud si trei pereti din sticla si chiar cu tavan transparent. Exista nenumarate teorii cu privire la designul ambiental dar majoritatea au multe puncte de vedere in comun. A nu se confunda designul ambiental cu aranjamentele interioare sau exterioare.Mai jos va punem la dispozitie cateva sfaturi despre cum sa va puteti aranja un mediu cat mai placut de trai.
 
- Indiferent de destinatia incaperii evitati culoarea rosie pura si culori inchise. Folositi nuante cat mai deschise.
- Nu folositi combinatii de culori arbitrare. Exista paletare care indica anumite combinatii sau apelati la un expert sau chiar pictor.
- Daca aveti de ales evitati stabilirea dormitorului in incaperi cu vedere spre nord. Sunt tot timpul mai friguroase decat restul casei si in plus, asa cum am mentionat mai sus, genereaza stari de anxietate si depresie.
- Incercati sa mascati muchiile ascutite. Incercati sa folositi obiecte cu forme rotunde sau cu margini rotunjite.
- Plantele sunt intotdeauna indicate. Sa nu uitam ca totusi, indiferent de parerea personala a unora, omul face parte din regnul animal iar lipsa naturii nu poate decat sa duca la discomfort. Atentie, nu orice planta se preteaza la integrare intr-o ambianta placuta.
- Daca aveti copaci in vecinatate este indicat sa lasati si noaptea fereastra deschisa ( in cazul in care temperatura permite, evident ) . Cu siguranta veti avea un somn mult mai odihnitor. Zgomotele naturii sunt absolut intotdeauna binefacatoare psihicului. De ce credeti ca locurile preferate pentru relaxare ( meditatie ) sunt departe de aglomerarile umane?
- Folositi mai des aerisirea prin intermediul ferestrelor si usilor decat aparatele de aer conditionat. Deoarece aceasta se va face fluctuant fractalic spre deosebire de aparate. Oare de ce se numeste aer conditionat?
 
in continuare puteti accesa cateva dintre proiectele noastre :
::: design ambiental :::
::: amenajari spatii verzi :::