sc construct : despre noi sc construct : portofolio sc construct : design ambiental sc construct : links sc construct : contact
   
Mai jos aveti cateva exemple din proiectele noastre in materie de design ambiental, fiecare cu explicatiile de rigoare.
Pentru crearea unei ambiante cat mai selecte s-au folosit materiale speciale pentru finisaje, Spatollino Decor in doua culori pe pereti si tavan. S-a preferat ca iluminarea artificiala sa fie minima si, datorita numarului si dimensiunii ferestrelor , s-a mers pe lumina naturala. Acest lucru, in relatie cu finisajele speciale si ele din materiale naturale, s-a concretizat intr-o noua atmosfera, calda si imbietoare. Mobilierul, redus doar la cateva vase pentru flori si un cuier chiar la intrare, s-a facut la comanda pentru o integrare perfecta in tonalitatea ansamblului
S-au folosit nuante de verde pentru crearea impresiei de vegetatie, datorita locatiei intr-un bloc de locuinte in care suprafata unei camere nu depaseste 20 mp iar eventualele plante ar fi ocupat prea mult din spatiu. Ghips-cartonul a fost folosit pentru profilarea suprafetelor curbe atat la tavane cat si la golurile de usi si ferestre. Corpuri de iluminat atat ascunse cat si dispuse perimetral ofera variatii de lumina pentru diferite perioade ale zilei.
Camera pentru tineret in doua culori cu spoturi de lumina dispuse pe tavan la diferite inaltimi. Incalzirea se realizeaza prin podea.
Separeu destinat odihnei in cadrul unei incinte de dimensiuni mari. Este partial izolat fonic asigurand o oaza de liniste. Iluminarea variabila este asigurata printr-o singura sursa. La nevoie se poate izola complet fonic prin intermediul unui panou glisant pe sina suspendata. Sonorizare 5.1 sau 7.1 cu muzica ambientala. Se poate folosi si ca mic amfiteatru cu ecran destinat proiectiilor video.
Camera de zi moderna cu acces spre terasa. Corpuri de iluminat ascunse, de diferite culori. Tavan cu profile executate din tencuiala si rigips. Diferite opere de arta moderna executate la comanda de catre noi. Culoarea alba este predominanta si, pentru a nu fi obositoare, nu s-au folosit materiale cu indice mare de reflexie. Jocuri de lumini si umbre dau o alta spatialitate cu fiecare moment al zilei iar impreuna cu unicitatea fiecarui corp al ansamblului ofera o noua experienta senzoriala de fiecare data.
Exemplu de baie cu tonalitati de albastru. Obiectele sanitare facute deasemenea la comanda atat in ceea ce priveste forma cat si culorile. Datorita spatiului relativ restrans s-a montat o cada pe coltul opus intrarii. Iluminarea se face prin spoturi directionale conice cu lumina alba tip halogen pentru a lumina cat mai bine incaperea dar, in acelasi timp , sa nu oboseasca ochiul. Gresia este speciala, cu rugozitate mare pentru a preveni caderile prin alunecare in cazul umezelii podelei.
Media room. Incapere speciala destinata in exclusivitate prezentarilor multi-media.Acustica incintei fiind pusa pe primul plan s-au folosit materiale fonoabsorbante atat la pereti cat si la tavan. Sistem audio 7.1 si un ecran de 4 metri diametru pentru proiectii 4/3 si 16/9. S-a luat in considerare existenta a doua proiectoare: unul din spatele ecranului si altul din fata ecranului, cu lentila cu focalizare destinata spatiilor relativ mici. Culoarea de baza a fost albastru in doua nuante.